Ako urobiť pizzu na panvici? Hotová skôr, ako vám príde donáška
Predstavte si, že prídete domov hladný a v chladničke nemáte takmer nič, iba pár surovín. Hneď vám napadne donáška a objednať si nejaké jedlo, ktoré vám prinesú pred vchod bez námahy. Namiesto hodinového čakania na kuriéra vyskúšajte radšej skvelú a teplú pizzu priamo z panvice, hotovú len za 10 minút. Nezáleží na tom, či ste skúsení kuchári alebo v kuchyni netrávite veľa času, tento recept zvládnete úplne bez problémov. V nasledujúcich riadkoch sa pozrieme na jednoduchšie, ale aj zložitejšie recepty na prípravu pizze z panvice a suroviny potrebné na jej prípravu. Priblížime si, aká panvica je tá najvhodnejšia na prípravu a rozoberieme aj časté chyby, ktorým sa môžete vyhnúť.
OBSAH ČLÁNKU:
- Super rýchla pizza z panvice na niekoľko spôsobov
- Najčastejšie chyby pri príprave pizzy na panvici a ako sa im vyhnúť
- Prečo sa cesto lepí na panvicu?
- Prečo sa panvice NOIS hodia na perfektnú pizzu na panvici?

Super rýchla pizza z panvice na niekoľko spôsobov
Takmer všetky recepty na pizzu z panvice majú spoločné to, že sú rýchle, veľmi praktické a k ich príprave nepotrebujete rúru. Môžete sa stretnúť s rôznymi podobnými variantami ako pizzu na panvici pripravíte, líšia sa však najmä v základe cesta a v čase prípravy. Vybrali sme pre vás tieto zaujímavé, bleskové a fit varianty.
Blesková pizza z panvice (hotová za 10 minút)
Tento recept je mimoriadne jednoduchý a rýchly. Cesto pripravíte z vajíčka, kyslej smotany, hladkej múky a štipky soli. Tieto suroviny zmiešate dokopy a takto pripravené cesto opečiete na panvici z jednej strany. Potom cesto otočíte, potriete opečenú stranu kečupom (alebo paradajkovým pretlakom) a pridáte obľúbené ingrediencie (šunka, olivy, syr). Skoro hotovú pizzu zakryjete pokrievkou, necháte syr roztopiť a môžete podávať.
Pizza z panvice s jogurtovým cestom (zdravšia verzia)
Príprava cesta pozostáva z vajíčka, bieleho jogurtu, olivového oleja, soli, hladkej múky a prášku do pečiva. Vymiesite cesto a dáte na panvicu. Teraz prichádza na rad oblohu, ktorú máte vo svojich rukách vy a nie ste ničím obmedzení. Keď je pizza obložená, necháte ju pod pokrievkou piecť na stredne miernom plameni. Po 7 až 8 minútach je pizza z panvice hotová a to bez nutnosti obracania cesta.
Pizza z panvice s tortillou (najzdravšia a najrýchlejšia)
Ak hľadáte ultra rýchlu variantu, môžete použiť tortillu ako základ. Tortillu položíte na panvicu, posypete syrom a prikryjete druhou tortillou. Takto zlepené tortilly syrom opečiete z oboch strán. Po opečení potriete jednu stranu paradajkovou omáčkou, pridáte obľúbené ingrediencie a necháte syr roztopiť pod pokrievkou približne 3 minúty. Je až prekvapivé aká rýchla a chutná pizza vám z toho vznikne.
NOIS TIP: Ak chceš čo najlepšiu chuť, odporúčame zvoliť kysnuté cesto, ale tento spôsob prípravy je práve vďaka procesu kysnutia cesta náročnejší na prípravu a čas (spolu s kysnutím môže príprava trvať aj vyše hodiny).
Pripravili sme pre vás prehľad tých najčastejších chýb, ktorým sa pri príprave pizze z panvice môžete vyhnúť a dosiahnuť tak chutný výsledok expresne rýchlej už po prvýkrát.
Najčastejšou prvou chybou ešte pred samotnou prípravou cesta je nedostatočné predhriatie panvice. Pokiaľ tento krok vynecháte, cesto sa nepripraví rovnomerne a môže byť gumové alebo nedopečené. Odporúčame preto panvicu dôkladne predhriať ešte pred vložením cesta na panvicu. Predhriatím na strednom plameni zabezpečíte rovnomerné pečenie a chrumkavý spodok.
Cesto je vlhké a nedopečené? Príčinou môžu byť ingrediencie s vysokým obsahom vody, ako sú rajčiny alebo huby. Pred použitím tieto ingrediencie nakrájajte, posoľte a nechajte odkvapkať prebytočnú vodu alebo ich môžete krátko opiecť na panvici. Vyhnete sa tak problému s nedopečeným či mokrým cestom.
Prečo sa cesto lepí na panvicu?
Jednoduchou odpoveďou na vašu otázku je nedostatočné olejovanie panvice. Pár kvapiek oleja navyše a cesto ľahko oddelíte.
Ak sa pri príprave stretnete s tým, že cesto nebude dostatočne chrumkavé a budete mať problém ho vôbec správne upiecť, pozor na nadmerné množstvo ingrediencií. Malé odporúčanie pre vás, používajte primerané množstvo oblohy na pizzu, aby ste si výsledok varenia nepokazili, ale vychutnali. Nie je pravidlo, čím viac oblohy, tým lepšia pizza, skôr si dajte záležať na rovnomernom rozložení.
Pokiaľ ste sa rozhodli pre pizzu na panvici z kysnutého cesta, dbajte na správne miesenie a doprajte vymiesenému cestu dostatočný odpočinok. Cesto by ste mali miesiť dostatočne dlho, aby sa vytvorila hladká a elastická štruktúra a po miesení ho nechať odpočívať, aby sa vám lepšie tvarovalo a nebolo ťažké alebo príliš husté.
.png)
Prečo sa panvice NOIS hodia na perfektnú pizzu na panvici? (H2)
Pre prípravu pizze na panvici zo sortimentu NOIS.SK je najvhodnejšou voľbou Panvica Salto Silver 26 cm. Ak sa pýtate prečo práve táto panvica, máme pre vás niekoľko odpovedí.
- Optimálny priemer 26 cm je ideálny rozmer pre domácu pizzu, keďže panvica je dostatočne veľká na bohatú oblohu, no zároveň praktická pre bežné sporáky.
- Trojvrstvový nepriľnavý povrch GREBLON C3+ je moderný povlak od nemeckej firmy Weilburger Coatings a zabezpečuje výbornú nepriľnavosť a odolnosť voči poškriabaniu, čo je ideálne pri príprave pizze s rôznymi ingredienciami.
- Panvica je vhodná pre plynové, elektrické aj indukčné sporáky, čo zaručuje jej univerzálne využitie v každej kuchyni.
- Rukoväť s mäkkým povrchom sa počas varenia nezahrieva, čo zvyšuje bezpečnosť a komfort pri manipulácii.
- Panvica je vyrobená z kovaného hliníka, vyniká svojou pevnosťou a odolnosťou, čo zaručuje dlhú životnosť aj pri častom používaní, takže pizzu z panvice môžete sebe a svojim blízkym podávať vždy, keď dostanete chuť.
Panvica Salto Silver je ideálnou voľbou pre prípravu pizze na panvici vďaka svojej veľkosti, kvalitnému nepriľnavému povrchu a univerzálnemu použitiu na rôznych typoch sporákov. Jej odolná konštrukcia a ergonomický dizajn z nej robia spoľahlivého pomocníka v kuchyni. Aj vďaka vhodnej panvici, tipom a odporúčaniam v článku si v pohodlí domova pripravíte chutnú a rýchlu pizzu z panvice. Vďaka článku viete, čo budete potrebovať a tiež, čomu sa pri príprave vyhnúť. Tak už neostáva nič iné, iba vám zaželať dobrú chuť.
Zdroje:
https://www.foodie.com/1646954/tips-avoid-burning-cast-iron-skillet-pizza/?utm
https://www.thekitchn.com/pan-pizza-recipe-23123599?utm